Patongit Herkulliset viljattomat, vähähiilihydraattiset patongit

IDEOLOGIA

Ajatukseni tuotteista pohjautuu mahdollisimman luonnonmukaiseen, ketogeeniseen sekä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Verkkokaupasta löydät myös muutamia taloustavaroita mm kauniita, laadukkaita astioita. Jossain vaiheessa tuoteskaala tulee laajenemaan. 

Tältä sivulta löydät  tietoa leivonnaisita ja niiden ainesosista. 

EI SÄILÖNTÄAINEITA

Emme lisää leivonnaisiin säilöntäaineita emmekä mitään ylimääräistä. Leivonnaiset säilyvät noin viikon kylmässä ja ne voidaan myös pakastaa. 

LUONNONMUKAISTA

Ketopaakarin tuotefilosofia perustuu puhtaisiin ja luonnonmukaisiin raaka-aineisiin. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan makuelämyksen! Liki yhtä tärkeää on tuotteen ulkonäkö, sillä meille on myös tärkeää, että tuote näyttää myös houkuttelevalta..

JAUHOT JA RASVAT

Leivonnassa  ja jauhoseoksissa  käytämme pääasiassa mantelijauhoa. Myös Pofiber soveltuu mainiosti ketogeenisiin tuotteisiin ja sitäkin löytyy useista tuotteista, sillä sekään ei sisällä gluteenia ja on myös vähähiilihydraattinen. Kolmantena löytyy kookosjauho, jota käytän kuitenkin harkiten sen voimakkaan maun vuoksi. TIettyihin tuotteisiin tämäkin on omiaan tuomaan makua.

Rasvat  :   Leivonnassa käytämme kolmea rasvaa, tuotteesta riippuen. Aitoa voita, kookosöljyä sekä oliiviöljyä. 

GLUTEENITON

Tuotteemme eivät sisällä viljoja eikä tärkkelyksiä, joten ne sopivat mainiosti ketogeeniseen sekä vhh-ruokavalioon. Tuotteet sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon. 

MAKEUTTAMINEN

Makeutuksena käytämme tavallisen sokerin sijaan steviaa, erytritolia, jota kutsutaan myös karppisokeriksi sekä koivusokeria eli xylitolia. Nämä ovat täysin kalorittomia, eivätkä sisällä lainkaan imeytyviä hiilihydraatteja. Stevia, erytritoli  sekä koivusokeri eivät aiheuta verensokerin heilahteluja, joten ne sopii mainiosti ketogeeniseen sekä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon! Nämä ovat myös hammasystävällisiä, eivätkä aiheuta reikiintymistä.


STEVIA_KASVI   on peräisin Etälä-Amerkasta, jossa sitä on käytetty jo satoja ellei tuhansia vuosia sokerin ja hunajan korvikkeena - makeuttamaan ruokia terveellisesti ja luonnollisesti, ilman kaloreita. Steviosidia ja rebaudiosidi A:ta sisältävä steviauute on 300 kertaa makeampaa kuin tavallinen sokeri.

Stevia ei voi käyttää hillojen säilöntään kuten sokeria, eikä se ruskistu tai karamellisoidu sokerin tavoin. Se kestää kuitenkin kuumuutta niin, että sitä voi käyttää leipomisessa tai ruuanlaitossa kuten sokeria. Yksi gramma tätä täysin luonnollista ja kaloritonta makeutusainetta vastaa 300 g sokeria. Stevian glykeeminen indeksi on nolla (GI 0), jonka ansiosta se ei nosta verensokeria.

Stevia-uutejauhe sopii esimerkiksi lämpimien juomien, puurojen, jogurttien, smoothieiden ja leivonnaisten makeuttamiseen. Stevia ei kristallisoidu sokerin tapaan.


ERYTRITOLI

ERYTRITOLI  eli karppisokeri on terveellinen ja 100 % luonnollinen makeutusaine, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi keto- tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville, laihduttajille sekä diabeetikoille.

Erytritolin glykeeminen indeksi on nolla - se ei siis nosta verensokeria, sillä siitä ei imeydy ollenkaan hiilihydraatteja verenkiertoon. Se ei aiheuta kariesta (eli rei'itä hampaita) vaan toimii paremminkin päinvastoin: eräissä tutkimuksissa on huomattu, että perinteinen ksylitoli saattaa jopa hävitä erytritolille karieksen torjunnassa.

Erytritoli on erittäin terveellinen makeuttaja. Luonnossa se tuo makeutta mm. rypäleisiin, päärynöihin ja meloneihin. Vaikka kyseessä on sokerialkoholi, ei se nimestään huolimatta sisällä lainkaan sokeria tai alkoholia - maku on silti hyvin makea, lähestulkoon sokerimainen. Erytritoli poistuu elimistöstä virtsan mukana eikä jää aiheuttamaan vatsavaivoja.


KOIVUSOKERI 

KOIVUSOKERI    ELI    XYLITOLI  on luonnon makeutusaine ja sitä pidetään täysin turvallisena makeuttajana. Sitä löytyy luonnosta pieniä määriä muun muassa marjoista ja hedelmistä. Koivusokeri (ksylitoli) on myös maailman ainoa makeutusaine, jolla voidaan sanoa olevan suoranaisia terveysvaikutuksia. Koivusokeria on erittäin helppo käyttää korvaamaan perinteistä sokeria, koska sillä on sama rakenne, muoto sekä annostelu kuin tavallisessa sokerilla. Koivusokerin maku vastaa tavallisista sokeria, jonka lisäksi siihen kuuluu miellyttävän raikas jälkimaku. Koivusokeri sopii erinomaisesti myös leivontaan.

 Koivusokerin glykeeminen indeksi on 7 kun taas valkoisen sokerin 68. Matalan glykeemisen indeksin takia koivusokeri sopii myös useimmille diabeetikoille (kts. erytritoli, jonka glykeeminen indeksi on pyöreä nolla).   Koivusokeri ei sisällä lainkaan imeytyviä hiilihydraatteja, ei yhtään imeytyviä kaloreita  (jostain meille käsittämättömästä syystä viranomaiset kuitenkin haluavat, että merkitsemme sen sisältävän 1000 kcal per 100g), joten se on mainio makeuttaja myös keto- tai vähähiilihydraattisia ruokavalioita noudattaville.

(Lähde luontaistukku)

EGOLOGISUUS 

Tuotteet pakkaamme  mahdollisamman egologisesti, mutta ottaen kuitenkin huomioon tuotteen turvallisen  pakkaamisen  sekä säilyvyyden.

Käytämme lähetyspakkauksissa mahdollisimman pitkälle kierrätysmateriaalia luonnon säästämiseksi. Itse tuotteiden pakkaukset ovat aina pakasta vedettyjä ja elintarvikkeille sopivia.